Tilbage til nyheder

Lokal idrætsforsker: “fodbold fitness er for alle”

Lokal idrætsforsker: “fodbold fitness er for alle”

19

August 2019

Lokalavisen har mødt fodboldforsker og professor i sport og sundhed ved syddansk universitet, peter krustrup, til en snak om træningsformen, der er noget nær en mirakelkur, når det kommer til forebyggelse af livsstilssygdomme og optimering af folkesundheden.

Den internationalt anerkendte – og i frederikssund bosiddende – idrætsforsker, peter krustrup, har i den grad sat de sundhedsmæssige aspekter ved fodboldtræning på dagsordenen, siden han i 2007 gik breaking i hele verden med budskabet om fodbold som den ultimative fedtforbrændingsmaskine.

“Vi har den erfaring, at Fodbold Fitness skal have fokus på, at det er god træning, men også at det er hyggeligt og inkluderende. Der er ingen udskiftninger i Fodbold Fitness, for man er altid med, og alle er altid værdsatte, og alle er altid gode nok. Man spiller også nogle småkampe, men ikke med fokus på at vinde og få point, men med fokus på at få spillet til at fungere, og at der bliver scoret mange mål. Så det handler i høj grad om at samarbejde. Fodbold er et godt værktøj til at være fysisk aktiv, komme i god form og blive sundere, men det er også et godt værktøj til at blive glad og få en god trivsel. Fodbold er også et godt værktøj til holdspil, der giver god intensitet, og som er motiverende og socialt. Og det er derfor vi har Fodbold Fitness.

Læs hele artiklen

No items found.